Pe langa avantajele binecunoscute, precum pretul de achizitie mai mic si cheltuieli de intretinere reduse, locuintele de mici dimensiuni, fie ca este vorba de garsoniere sau de apartamente cu doua camere, au si unele dezavantaje. Lipsa spatiilor de depozitare, constrangerile legate de dimensiunile si numarul pieselor de mobilier sunt, poate, cele mai importante neajunsuri resimtite in mod special de cei care detin locuinte in blocurile mai vechi, cu holuri mari, inutile, si spatii standardizate. In ultimii ani, insa, dezvoltatorii ansamblurilor imobiliare au inceput sa acorde tot mai multa atentie acestui aspect, pe masura ce clientii au devenit mai pretentiosi in materie de design interior si  organizare multifunctionala si eficienta a spatiilor rezidentiale.

Desi, privind din exterior, compartimentarea apartamentelor dintr-un imobil pare o etapa a constructiei peste care se trece usor, in cadrul ansamblului Mega Residence Metalurgiei acestui aspect i s-a acordat o atentie deosebita. Organizarea spatiului interior pentru fiecare tip de locuinta a fost gandit de arhitectii nostri in detaliu, atat pentru a asigura o mai buna eficienta energetica a casei, dar si pentru ca viitorii proprietari sa isi poata amenaja caminul dupa propria dorinta si, in acelasi timp, cu cat mai putine spatii moarte, care reduc din suprafata locuibila.

Astfel, chiar si in cele mai mici apartamente ale ansamblului rezidential (cum sunt garsonierele), unde suprafata utila este cuprinsa in general intre 30 m.p. si 37 m.p., cu ajutorul mobilierului modern se poate amenaja o locuinta multifunctionala si foarte confortabila, in care lipsa de spatiu nu se va face simtit.

De altfel, si artistii din domeniul design-ului interior au pus accentul pe mobilierul inteligent, multifunctional, care poate sa aduca unicitate unei locuinte si sa creeze un mediu ambiental modern si placut.

Spre exemplu, patul ascuns in tavan sau in perete, patul-birou, paturile plutitoare sau cele incorporate in mobila sunt foarte utile si pot crea un spatiu suplimentar, ce poate fi utilizat si in timpul zilei.

De asemenea, bibliotecile, rafturile, spatii de depozitare si dulapurile, sau piesele de mobilier unice se numara printre preferatele designerilor de interior, deoarece pot fi amplasate pe post de despartitor in spatiile limitate, astfel incat patul de dormitor, zona de zi sau biroul sa poata fi izolate de restul incaperii.

In bucatarii, de asemenea, pot fi create baruri de cu spatii ascunse de depozitare, dulapuri invizibile, scaune incorporate in mobilier sau spatii deschise pentru vesela.

Chiar daca, de cele mai multe ori, mobilierul multifunctional trebuie facut la comanda, rezultatele amenajarii spatiului interior sunt spectaculoase si foarte utile, in special in cazul spatiilor foarte mici.