Intr-un imobil, ferestrele de tip termopan nu au doar rolul de a permite luminii naturale sa patrunda in casa, ci au o “misiune” mult mai importanta. Ferestrele sunt si cele care izoleaza fonic si termic, ventileaza, care trebuie sa se integreze aspectului general al casei pentru un design interior armonios. Cu un stil clasic sau modern, modelele de termopane sunt tot mai diversificate si au inceput sa se deosebeasca tot mai mult prin proprietatile lor, pentru a satisface toate exigentele. Desi la prima vedere nu par foarte diferite, la construirea sau renovarea unui imobil, alegerea unor termopane de calitate va contribui considerabil la ameliorarea performantei energetice, la confortul acustic

De asemenea, in functie de calitatea materialelor folosite (sticla, garnituri, profil PVC, feronerie, manere, etc.) si a proprietatilor pe care le au acestea (coeficientul de transfer termic, izolare fonica, tehnologie garnituri), si preturile difera foarte mult.

Pentru ca suntem pasionati de calitate, la cele doua blocuri ce alcatuiesc ansamblul imobiliar Mega Residence Metalurgiei, am urmarit calitatea constructiei pas cu pas si am folosit materiale si tehnologii performante pentru a obtine o ambianta placuta si acel confort deosebit care te face sa zambesti cand spui: „acasa”.

Tocmai de aceea, la capitolul ferestre am optat pentru termopane Premium nemtesti marca Salamander Streamline SL76, cu sticla 4 anotimpuri, datorita exceptionalei stabilitati termice, a rezistentei la socuri, rezistentei sale in timp dar si facilitatii sale de intretinere.

Profilele pot fi de clasa A sau de clasa B si cu cat un are un numar mai mic de camere, cu atat ferestra va fi mai ieftina. Prin urmare, pentru confortul viitorilor proprietari, am tinut cont atat de calitatea sticlei, cat si de grosimea profilelor de PVC si performantele tehnologice ale acestora.

Profilul Salamander Streamline SL76 este incadrat in clasa A de performanta si este atat cel mai lat profil de 5 camere de pe piata (termopanele low cost sunt cele care au 3 camere), cat si cel mai greu, greutatea sporita deriva din densitatea pulberii de pvc folosita in cadrul extrudarii.

Va prezentam mai jos cateva detalii tehnice ale ferestrelor pe care le-am ales pentru apartamentele din cadrul ansamblului Mega Residence Metalurgiei:

  • Provenienta: certificat provenienta Germania
  • Design: clasic (drept)/ design( rotunjit)
  • Armatura: 1.5 mm/ 2 mm
  • Coeficientul de transfer termic Uf = 1.2 W/m²K
  • Izolare fonica: 34 dB-47 dB;
  • Tehnologie garnituri: siliconate pe 2 nivele EPDM
  • Latime constructiva: 76 mm
  • Grosimea peretelui exterior al profilelor din PVC: 3 mm
  • Feronerie: ROTO NT
  • Manere: ROTO Secustik