Daca inchirierea unui apartament poate fi facuta uneori si mai pe graba, cumpararea unei locuinte este o decizie importanta, deoarece aceasta va reprezenta caminul intregii familii pe termen lung. Tocmai de aceea, este foarte important ca viitorul proprietar sa tina cont de cateva aspecte importante inainte de a face acest pas, aspecte pe care le vom puncta in continuare.

Zona convenabila. Este important ca locuinta sa fie amplasata intr-o zona care ofere siguranta familiei tale si confort.

Pana nu demult, apartamentele de tip vechi au continuat sa se situeze in topul preferintelor clientilor de pe segmentul rezidential datorita avantajelor oferite de pozitionare si existenta infrastructurii. Proximitatea mijloacelor de transport in comun, a magazinelor, existenta scolilor si a gradinitelor in apropiere au fost elemente prioritare in decizia de a alege o anume locatie, chiar si in pofida unor dezavantaje majore, cum sunt, spre exemplu, aglomeratia urbana, poluarea aerului si zgomotul infernal din zonele centrale ale marilor orase, cum este si Capitala. Insa, odata cu investitiile facute in marile centre comerciale si hipermarketuri, s-a inregistrat o dezvoltare accelerata a zonelor periferice, s-a extins si reteaua de transport in comun, iar romanii au inceput sa aprecieze din ce in ce mai mult avantajele apartamentelor noi din ansamblurile rezidentiale, care ofera confort urban fara compromisuri. In Bucuresti, cartierul Berceni a devenit, astfel, una dintre cele mai cautate zone in privinta tranzactiilor imobiliare, cumparatorii fiind atrasi atat de pretul accesibil al locuintelor, cat si de zona foarte aerisita si cu trafic redus in comparatie cu alte cartiere bucurestene. Totodata, existenta utilitatilor (canalizare, gaz, curent electric), accesul rapid catre centrul orasului, gratie statiilor de metrou si RATB, sunt alte avantaje ale noilor ansambluri imobiliare din acest cartier.

Parcari si alte facilitati. Odata cu construirea imobilelor noi, au fost create si locuri de parcare numeroase, precum si parcuri pentru copii, terenuri de sport, sali de fitness, magazine si farmacii, facilitati care au transformat stilul de viata al noilor propretari si au condus la apartitia unor adevarate comunitati de tinere familii.

Pretul avantajos. Pretul de achizitie al locuintei este, de asemenea, unul dintre cele mai importante aspecte in luarea deciziei de cumparare. Dezvoltarea segmentului rezidential si oferta tot mai bogata a dezvoltatorilor imobiliari au facut ca preturile locuintelor noi sa scada mai mult, comparativ cu cele vechi, astfel incat acestea au devenit accesibile unei plaje mai mari de cumparatori. Mai mult, persoanele care nu doresc sa se imprumute pe 20-30 de ani si sa achite comisioane la bancile comerciale, si nici nu dispun de toata suma necesara cumpararii unei locuinte, pot opta pentru rate direct la dezvoltator.

Eficienta energetica. Tehnologiile moderne si materialele de calitate folosite la construirea noilor ansambluri rezidentiale au facut ca eficienta energetica a acestor imobile sa fie mult superioara prin comparatie cu cele de tip vechi. In plus, design-ul atragator si organizarea mai buna a spatiului interior sunt alti factori care influenteaza romanii interesati de cumpararea unei case.