Piata imobiliara a Capitalei inregistrat, in ultimele luni, o perioada de revigorare, mai ales pe segmentul rezidential. Cei mai multi cumparatori se orienteaza catre apartamentele noi din ansamblurile rezidentiale ridicate in partea de sud a Bucurestiului, gratie preturilor mai mici comparativ cu alte cartiere.

Mai mult, aceasta parte a Capitalei este una dintre putinele zone in care locuintele noi sunt mai ieftine chiar decat apartamentele de tip vechi, cu suprafete similare. Acest lucru a devenit posibil datorita preturilor mai mici ale terenurilor, dar si datorita scaderii preturilor la materialele de constructie.

Dupa instalarea crizei economice, numarul clientilor cu  bugete generoase si, implicit, cererile de locuinte de lux s-au redus considerabil. Astfel ca dezvoltatorii imobiliari s-au adaptat vremurilor si au construit locuinte accesibile clienţilor cu venituri mici sau medii, regiunea cu cea mai puternica dezvoltare rezidentiala fiind zona Berceni – Metalurgiei, dar si orasul Popesti Leordeni.

Preturile fara concurenta ale apartamentelor noi si moderne, pozitionarea excelenta, departe de poluarea fonica din buricul Capitalei, dar in acelasi timp cu acces facil catre centru, o zona dezvoltata din punct de vedere comercial si cu numeroase mijloace de transport in comun, atat de suprafata, cat si statii de metrou, sunt doar cateva dintre aspectele care i-au atras pe cumparatori.

Unul dintre cele mai bine cotate ansambluri imobiliare construite in zona Metalurgiei este ansamblul Mega Residence, care se diferentiaza, pe langa cele enumerate mai sus, prin siguranta constructiei (gratie materialelor si tehnologiilor performante folosite), calitatea finisajelor, oferta diversificata de locuinte, dar si prin suprafetele generoase ale apartamentelor cu 3 si 4 camere.

Astfel, cei care isi doresc o locuinta de calitate in Bucuresti, dar dispun de un buget redus, pot gasi aici caminul ideal, fara a face insa compromisuri in privinta calitatii si a sigurantei.

Cele peste 100 de apartamente – cu una, doua, trei sau patru camere – sunt dispuse in doua blocuri si au suprafete cuprinse intre 30 si 98 m.p., iar preturile pornesc de la 21.500 de euro si ajung pana la 79.000 de euro.

Ansamblul este situat si in vecinatatea statiilor RATB si in apropierea statiei de metrou Aparatorii Patriei, iar locatarii isi pot face cumparaturile in centrele comerciale si hypermarketurile din apropiere. De asemenea, scolile, gradinitele, locurile de joaca si spatiile verzi sunt alte cateva elemente care garanteaza confortul.

Totodata, aici s-a creat o adevarata comunitate, dezvoltatorul complexului implicandu-se si dupa finalizarea proiectului, pentru a crea un ambient cat mai primitor locatarilor.